Reuters'ın haberine göre polis, intihar bombacısı da dahil olmak üzere beş kişinin gerçekleştirdiği saldırıda makineli tüfekler ve el bombalarının da kullanıldığını açıkladı. Bütün saldırganlar güvenlik yetkilileri tarafından öldürüldü.

Bu saldırı Iraklı güçlerin IŞİD'in şehrin 80 kilometre kuzeyindeki Felluce'den çıkarmasından bu yana kutsal Şii şehri olarak bilinen Kerbela bölgesinde meydana gelen ilk saldırı.

IŞİD geçtiğimiz yıldan bu yana ABD'nin ve İranlı Şii milislerin desteklediği Irak ordusu karşısında geçtiğimiz yıldan bu yana geri çekiliyor.

Fakat grup ülkenin kuzeyi ve batısında hâlâ bazı bölgeleri kontrolü altında tutarken, ülke genelinde başlıca Şii bölgelerine gerçekleştirilen saldırıları da üstleniyor.

IŞİD'i destekleyen Amaq haber ajansındaki bir haberde Kerbela yakınlarındaki saldırının dört intihar saldırganı tarafından "Şiilerin toplandığı bir olaya" yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.

TÜRKİYE'DE KINA GECESİNE SALDIRI


IŞİD'in 21 Ağustos'ta Gaziantep'te hedef aldığı kına gecesinde 12 yaşlarındaki bir canlı bomba kendini infilak ettirmişti. Saldırıda 54 kişi yaşamını yitirirken, çogu ağır yaralı 60'dan fazla kişi de yaralanmıştı.

İLGİLİ HABERGaziantep'te IŞİD katliamıGaziantep'te IŞİD katliamı