Hâlâ enkaz altında yüzlerce kişinin bulunduğu belirtilirken, arama-kurtarma çalışmalarına 4 bin 300'ü aşkın görevlinin katıldığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, kurbanlarının çoğunun çocuk olduğunu duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

İLGİLİ HABERİtalya depreminden acı fotoğraflar!RESMEN MUCİZE!

İtalyan Ansa haber ajansı, kurbanlar arasında annesi 2009'daki L'Auila depreminden kurtulan ve taşınarak dünkü deprem bölgesine yerleşen Martina Turco'nun 18 aylık bebeği Marisol Piermarini'nin olduğunu yazdı.

Ajansın haberinde, Turco'nun Arquata del Tronto kasabasında bulunan evinin enkazından çıkarılarak hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

İtalya'nın orta bölgelerini vuran depremden umut veren haberler de geliyor. Neredeyse tüm evlerin yıkılıdğı Pescara del Tronto köyünde depremden 17 saat sonra enkaz altından 10 yaşında bir kız çocuğu kurtarıldı.
skyitalia

DÜN SABAHA KARŞI VURDU


6.2 büyüklüğündeki deprem dün yerel saatle 03.38'da başkent Roma'nın 100 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelmişti.

Doğal afetten en çok etkilenen bölgeler Umbria, Lazio ve Le Marche bölgelerinin birleştiği dağlık alandaki küçük kasaba ve köyler oldu.

İtalyan sivil savunma yetkilileri tarafından bu sabah yapılan açıklamada, şu ana dek 247 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, ölümlerin 190'ının Rieti şehrinde, 57'si ise komşu Ascoli Piceno kentinde yaşandığı ifade edildi.

Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi, kasabanın üçte ikisinin yerle bir olduğunu ve yaşanabilecek hiç bina kalmadığını söyledi.

İLGİLİ HABERSon dakika... Avrupa'da şiddetli deprem!Avrupa'da şiddetli deprem!