Japonların flört problemi öyle çözümsüz bir noktaya ulaştı ki artık genç nüfus romantik buluşmalarda şansını denemek yerine yakın arkadaşlarıyla evlenmeyi tercih ediyor.

Hükümet tarafından yapılan bir araştırmada genç erkeklerin yüzde 69'u ile kadınların yüzde 59'unun ilişkisi bulunmuyor.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre Japonya'da son dönemde, insanların uzun süredir tanıdığı ve güvendiği arkadaşlarıyla evlenme yoluna gittiğine dair pek çok örnek bulunuyor.

jap32489328dkals
Japonya dünyada en düşük doğum oranına sahip ülkelerden biri. Son beş yıldır her bin kişiden sadece 8.4 çocuk dünyaya geliyor.

127 milyonluk Japonya'nın 2060 yılına gelindiğinde nüfusunun 87 milyona düşmesi bekleniyor.

BEKÂRLAR EVLENMEK İSTİYOR AMA...


Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre bekâr Japonların yüzde 80'i ise evlenmek istiyor.

Bu nedenle gençler arkadaşlarıyla evlenme yoluna gidiyor. Hatta bu trend için bir isim bile bulunmuş: "Kousai zero Nichikon" yani "Flört etmeden evlenmek"

2015 yılında Japon aktris Maki Horikita ile rol arkadaşı Koji Yamamoto'nun bir aylık flört sürecinden sonra evlenmelerinin bu yöntemin yaygınlaşmasına ön ayak olan örneklerden biri olduğuna inanılıyor.

Ailelerin aracılığıyla yapılan görücü usulü evliliklerin çok sık görüldüğü ülkede "flört etmeden evlenmenin" de yaygınlaşması bekleniyor.