İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; iktidardaki Liberal Parti'ye bağış yapan seçkinlere, Başbakan ve Kabine üyelerinin konuşma yaptığı bağış toplama etkinliklerinde imtiyaz tanındığı öne sürülüyor.

Kanada'nın dünyaca ünlü Başbakanı Trudeau, yanlış bir şey yapmadığını savunurken, söz konusu iddialar, Trudeau'nun seçmenlerle yaşadığı bir yıllık balayında sona yaklaşıldığı yorumlarının yapılmasına yol açtı.

44 yaşındaki Trudeau'nun Kasım 2015'te iktidara geldikten sonra açıkladığı hesap verebilirlik ilkelerine göre; politikacı ya da partilere bağış yapan şahısların hükümete imtiyazlı ulaşma hakkı tanınmayacaktı.

Demokratik reform, hükümetlerin hesap verme zorunluluğu gibi meseleleri izleyen sivil toplum kuruluşu Democracy Watch'tan Duff Conacher, Trudeau'nun etik ilkelerinin, kendisi ve bakanları tarafından takip edilmediğini söyledi.

[old_news_related_template title="Kanada Başbakanı Trudeau mültecinin karşısında gözyaşlarına hakim olamadı" desc="Kanada Başbakanı Justin Trudeau geçen sene ülkeye girişinde havalimanında karşıladığı Suriyeli mülteci ile bir sene sonra buluştu. Trudeau mültecinin duygusal sözleri karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/2390lsdlasdassdk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/kanada-basbakani-trudeau-multecinin-karsisinda-gozyaslarina-hakim-olamadi-1551714/"]

Muhalefet partileri de Başbakan Trudeau'yu suçladı.

Kanada'da yayın yapan Globe and Mail gazetesi, Trudeau tarafından bir bağış etkinliğinde yapılan konuşmayı izleyenleri gündeme getirerek, zenginlerin iktidar partisi siyasetçilerine ulaşmada imtiyaz sahibi olduğunu öne sürdü.

Söz konusu etkinliğe, bankasının faaliyete geçmesi için federal yönetimden onay bekleyen sigorta devi Shenglin Xian de katılmıştı.

19 Mayıs'taki etkiliğin konukları arasında, birkaç gün sonra Trudeau'nun eski Başbakan babası Pierre Elliott Trudeau adına kurulan vakfa bağış yapacağını açıklayan Çinli milyarder Zhang Bin de bulunuyordu.