Savunma Bakanlığı, uçakta bulunanların bir listesini yayınladı. Buna göre; sekiz mürettebatla havalanan uçakta, dokuz gazeteci, sekiz askeri personel, iki sivil yetkili, bir uluslararası yardım organizasyonu çalışanı ve Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 kişi bulunuyordu.

Koro Şefi Valery Halilov'un da uçakta olduğu öğrenildi. Koro'nun üçü dışında tüm şarkıcılarının Karadeniz'e düşen uçakta olduğu belirtildi. Solist Vadim Ananyev, Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, üçüncü çocuğunun doğumu nedeniyle Suriye'ye giden uçakta yer almadığını söyledi.

"Adil Yardım" adlı fonla yıllardır hasta çocuklardan savaş mağdurlarına kadar herkesin yardımına koşan Doktor Liza olarak bilinen Elizabeth Glinka'nın kazada hayatını kaybettiği, eşi avukat Gleb Glinka tarafından doğrulandı.

Kızıl Ordu Korosu, Sovyetler döneminde 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilere başladı.

Koro, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor.

Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan koro, Rus halk şarkılarından opera aryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor.

Pek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni toplamıştı.

“Sex Bomb” ve “Hey Jude” gibi pop klasiklerine uzanan geniş bir yelpazede şarkılar söyleyen ekibin, en sevilen şarkıları arasında “Katyuşa”, “Kalinka”, “Kernina” ve “Ave Maria” gibi eserler yer alıyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... Rusya'da önemli isimleri taşıyan uçak Karadeniz'e düştü" desc="Dünyanın gündemine bomba gibi düşen 'son dakika' gelişmesi... Rus medyası, Karadeniz kıyısındaki Soçi'den havalanan bir uçağın kısa süre sonra radardan kaybolduğunu duyurdu. Az önce gelen haberlerde ise uçağın Karadeniz'e düştüğü kesinlik kazandı. Uçakta aralarında Kızıl Ordu Korosu'na mensup müzisyenler ile gazeteciler ve askeri personelin de bulunduğu 92 kişi vardı. Enkazın kıyıdan 1,5 kilometre açıkta bulunduğu ve yolcuların şahsi eşyalarına ulaşıldığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/sur-sondakika-222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-rusyada-sicak-gelisme-ucak-kalkistan-kisa-bir-sure-sonra-radardan-kayboldu-1584606/"]