Rus Ria haber ajansının geçtiği bilgiye göre iki liderin, "Erdoğan'ın Suriye hakkındaki ifadelerini" görüştüğü belirtildi ve "Erdoğan ifadelerini açıkladı" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün katıldığı bir toplantıda, Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin bir adım atamadığını kaydederek, “Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil” demişti.

Ayrıntılar geliyor...

[old_news_related_template title="Kremlin: Ankara'dan açıklama bekliyoruz" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı bir toplantıda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında yaptığı 'zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik' sözleri Rusya'da yankı buldu... Rusya, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretinde Erdoğan'ın sözlerinin gündeme getirileceğini belirtti. Öte yandan Reuters'ın haberine göre Kremlin sözcüsü de konuyla ilgili açıklama yaparak, 'Erdoğan'ın sözleri sürpriz oldu' dedi ve Ankara'dan bir açıklama beklendiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/84390iewkadlskaa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/rusya-lavrov-turkiye-ziyaretinde-zalim-esed-aciklamasini-soracak-1538189/"]