Operasyonun merkezlerinden olan Musul'un güneyindeki El-Kayyara hava üssünde bir açıklama yapan Amerikalı binbaşı Chris Parker, "Irak güçleri Musul'a yaklaştıkça IŞİD'in direnci artıyor" dedi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Peşmerge güçleri, Faziliye köyüne girdi. Köylüler sivil olduklarını göstermek için evlerinin üstünde beyaz bayrak salladı.

Musul Harekâtı bugün 11'inci gününde...

IŞİD'in Haziran 2014'te ele geçirdiği ve lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin halifeliğini ilan ettiği Musul, örgütün ülkedeki kalesi konumunda.

Musul'da 1,5 milyon kişinin bulunması nedeniyle çatışmaların ilerleyen günlerde daha ölümcül bir hâl alması bekleniyor. Birleşmiş Milletler'in en kötü senaryosuna göre 1 milyon kişi bu çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalacak.

BM'nin Irak'taki insani koordinatörü Lise Grande, Reuters'a yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç gün içinde kentten büyük bir göç dalgasının çıkabileceğini söyledi. Grande'nin en kötü senaryosuna göre IŞİD, operasyonu durdurmak için "ilkel kimyasal silahlar" kullanabilir.