İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre; Lake, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te rejim güçleri ya da Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırının, savaşın başlangıcından bu yana bir okula yönelik "en kanlı saldırı" olabileceğini söyledi.

İdlib'e bağlı Haas Köyü'nde bir yerleşim yeri ve bir okulu hedef alan saldırıda çoğu çocuk en az 35 kişi hayatını kaybetti.

Lake, "Son vahşet, savaşın başlamasından bu yana bir okula yönelik en ölümcül saldırı olabilir. Çocuklar aileleri için sonsuza dek kayboldu. Öğretmenler öğrencileri için sonsuza dek kayboldu. Suriye'nin geleceğinde bir yara daha. Dünyanın böylesi bir barbarlığa yönelik kuvvetli tepkisi, bu savaşı durduracak kararlığa ne zaman ulaşacak" dedi.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdülrahman, saldırının Rus uçakları tarafından yapıldığının tahmin edildiğini söyledi.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaly Çurkin, İdlib'de okulun vurulmasıyla ilgili olarak "Korkunç bir şey. Tek kelimeyle korkunç. Umarım bizim ilgimiz yoktur" yanıtını verdi.