Rusça yayın yapan medya kuruluşlarının internet sitelerinde yer alan habere göre; 44 yaşındaki Kerimova, 5 Kasım'da hayatını kaybetti.

Aynı gün başkent Taşkent'te toprağa verildiği iddia edilen Kerimova'nın mezarı, fark edilmemesi için yerle bir edildiği öne sürüldü.

İLGİLİ HABERSon dakika... Özbekistan Devlet Başkanı Kerimov hayatını kaybettiÖzbekistan Devlet Başkanı Kerimov hayatını kaybetti

Eylül ayında hayatını kaybeden İslam Kerimov'un yerine geçmek için en güçlü aday olarak görülen Gülnara Kerimova, 2 yıldır ortalarda görünmüyordu.

Eski pop star, İslam Kerimov ile arasının açıldığı 2014'ten bu yana kamuoyunda görülmedi.

Eylül 2014'te Gülnara'nın ev hapsinden ilk fotoğrafları yayınlanmıştı. Eylül 2014'te Gülnara'nın ev hapsinden ilk fotoğrafları yayınlanmıştı.


O dönemde medyada yer alan haberlerde, Özbekistan istihbarat şefinin İslam Kerimov'a kızının yarı çıplak fotoğraflarını gösterdiği iddia edilmişti.

Bunun üzerine, 25 yıl boyunca ülkeyi demir yumrukla yöneten Kerimov'un kızına tokat attığı yazılıp çizilmişti.

Bir dönem 'prenses' olarak anılan Kerimova, aile içindeki iktidar savaşlarına ilişkin attığı bir dizi tweet sonrası ev hapsine alınarak, susturuldu.

Kerimova'nın sahip olduğu televizyon kanalları, işletmeler ve hayır kurumları kapatıldı..

Özbek Yönetimi, Gülnara'nın hakkında yolsuzluk iddiaları nedeniyle ev hapsinde tutulduğunu savunuyor.

2012 yılında İsveç-Finlandiya ortaklı TeliaSonera şirketinin Özbekistan piyasasına girmek için Kerimova'ya 300 milyon dolar rüşvet verdiği gündeme gelmişti.

Gülnara Kerimova'nın 2012 yılında Özbekistan'da verdiği bir davete ünlü oyuncu Halit Ergenç de katılmıştı. Gülnara Kerimova'nın 2012 yılında Özbekistan'da verdiği bir davete ünlü oyuncu Halit Ergenç de katılmıştı.


Mart 2014'te BBC'de yayınlanan bir haberde, Gülnara'nın İngiliz yayın kuruluşu muhabiri Natalia Anteleva'ya gönderdiği bir mektuptan bahsedildi.

Söz konusu mektupta Gülnara'nın, "Ağır psikolojik baskı altındayım. Dayak yiyorum. Kollarımdaki yaraları sayabilirsiniz" yazdığı ifade edilmişti.

İmzasız mektupta, Kerimova'nın "Ne kadar safmışım ki ülkede hukukun üstünlüğünü var olduğunu sanmışım" yazdığı ileri sürülmüştü.

1

Eski yazılarını inceleyen uzmanlar, o dönemde mektubun yüzde 75 olasılıkla Kerimova'ya ait olduğunu belirtmişti.

Medyada yer alan ve doğruluğu teyit edilemeyen haberlerde, Gülnara Kerimova'nın sessiz kalması koşuluyla İsrail'de yaşamasına izin verildiği de öne sürüldü.

Ekim ayında basına yansıyan iddialarda da; Kerimova'nın, babası İslam Kerimov öldükten sonra başkanlık koltuğuna oturan 59 yaşındaki Şevket Mirziyoyev tarafından zorla akıl hastanesine kapatıldığı öne sürülmüştü.

gulnara-twitter