Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde aday gösterilmeyecek.

Leipzig bölgesinde üç adaya karşı yarışan Kudla, yapılan oylama sonucu toplam 126 delegenin 36'sının oyunu alabildi ve iki adayın gerisinde kaldı.

Alman Parlamentosu, koalisyon ortakları Hıristiyan Birlik (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefet partisi Yeşiller tarafından ortak tasarı olarak sunulan 1915 Olayları'nın 'soykırım' olarak nitelendiği tasarıyı 2 Haziran'da oy çokluğuyla onaylamıştı.

İLGİLİ HABERİşte Almanya'da 'soykırım' tasarısına 'evet' demeyen o vekillerİşte Almanya'da 'soykırım' tasarısına 'evet' demeyen o vekiller

Ancak iki parlamenter bu tasarıya 'evet' dememişti. Bu milletvekilleri, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratlar Birliği'nden Bettina Kudla ve Oliver Wittke... Kudla tasarıya geçit vermezken, Wittke ise çekimser kalmayı tercih etmişti.

Kudla, oylamanın ardından, diğer ülkelerdeki olaylarla ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman Federal Meclisi'nin görevi olmadığını savunmuştu.

İLGİLİ HABER1915 Olayları'nı 'Ermeni Soykırımı' olarak niteleyen tasarı Alman Parlamentosu'ndan geçtiBundestag'dan geçen karar neleri öngörüyor?

1962 yılında Münih'te doğan ve ekonomist olan Bettina Kudla, 2009 yılında Leipzig'ten yüksek bir oy oranıyla Meclis’e girmişti. 2013 seçimlerinde ise oyunu daha da artırdı ve yüzde 40 alarak doğrudan milletvekili oldu.

Meclis’in finans komisyonunda bulunan ve ekonomik alanda AB içinde çalışmalar yapan Kudla, tasarıya ‘hayır’ diyerek Türklerin büyük sempatisini kazanmıştı.

İLGİLİ HABERCem Özdemir'den 'soykırım' tasarısı oylamasında çok tartışılacak sözlerCem Özdemir'den 'soykırım' tasarısı oylamasında çok tartışılacak sözler!