Suriye'nin resmi haber ajansı SANA tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra'da, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırıya karşılık verildi. İsrail'e ait bir savaş uçağı ve insansız hava aracının düşürüldüğü açıklandı.

İLGİLİ HABERSuriye'de ateşkes kararına 'büyük ölçüde uyuldu'Suriye'de ateşkes kararına 'büyük ölçüde uyuldu'

İSRAİL YALANLADI


AFP'nin haberine göre ise İsrail, savaş uçağının düşürüldüğü bilgisini yalanladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, gece yarısı Suriye'deki ordu mevzilerine yapılan hava saldırısının ardından Suriye'den Golan Tepeleri'nin İsrail tarafına iki adet yerden havaya roket atıldığını ancak İsrail savaş uçağının tehlikeye maruz kalmadığını açıkladı.

Haftasonu da Golan Tepeleri'nin İsrail kontrolündeki bölümüne Suriye tarafından roket atılmış, ardından İsrail ordusu Suriye ordusuna ait mevzilerin vurulduğunu açıklamıştı.

İSRAİL'İN ANGAJMAN KURALLARI


İsrail, Suriye'nin güneyinde yaşanan çatışmalara daha önce de angajman kurallarını gerekçe göstererek ateşle karşılık vermişti.

Suriye'deki savaşa dahil olmayacağını ifade eden Binyamin Netanyahu hükümeti, daha önce ülkenin güneyinde muhalifler ve Suriye ordusu arasındaki çatışmalar nedeniyle İsrail topraklarına füze düşmesi üzerine, Golan Tepeleri'ndeki Suriye ordusu hedeflerini vurmuştu.

Golan Tepeleri'nin 1200 km karelik bölümü 1967'deki 'Altı gün savaşı' olarak bilinen savaşın ardından İsrail'in eline geçmişti.

İsrail'in Golan Tepeleri'nin bir kısmını ilhakı uluslararası toplum tarafından tanınmıyor. Bölge, İsrail ve Suriye hükümetleri arasında gerginlik nedeni olmaya devam ediyor.