Rus Sputnik ajansının Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre; Halep'te hayatını kaybeden asker Albay Ruslan Galitsky.

Bakanlık açıklamasında, Galitsky adına üst düzey askeri bir ödül verileceği belirtildi.

ruslan

Galitsky'nin Halep'in batısında birkaç gün önce muhaliflerin topçu ateşinde ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Komşu'da peş peşe kritik gelişmeler" desc="Suriye'de rejim, muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Halep'e yönelik baskıyı artırdı. Son gelen haberlere göre; Esad'a bağlı güçler, Eski Kent olarak anılan şehrin tarihi bölümünü de ele geçirdi. Buna paralel olarak Halep'in kuşatma altındaki bölgesinde bulunan muhalifler acil çağrıda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/2016-12-05t093125z_108951271_rc19420dca80_rtrmadp_3_mideast-crisis-syria-aleppo.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-komsuda-pes-pese-kritik-gelismeler-1550738/"]
Suriye iç savaşı açısından kritik önemdeki Halep'te bugün çok kritik gelişmeler yaşanıyor.Rejim güçleri, muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Halep'e yönelik baskıyı artırdı.

Son gelen haberlere göre; Esad'a bağlı güçler, Eski Kent olarak anılan şehrin tarihi bölümünü de ele geçirdi.Buna paralel olarak Halep'in kuşatma altındaki bölgesinde bulunan muhalifler acil çağrıda bulunarak, beş günlük ateşkes ilan edilmesini talep etti.