Çarşamba akşamı rakibi Hillary Clinton'la çıktığı üçüncü ve son TV tartışması sırasında Trump, Fox News spikeri Chris Wallace'ın "Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?" sorusu üzerine, "Zamanı gelince bakacağım" demişti.

Trump, tartışmaya neden olan açıklamaların ertesi gününde, Ohio Eyaleti'ndeki Delaware kentinde destekçilerine seslenerek "seçimleri kazandığı takdirde" seçim sonuçlarını kabul edeceğini söyledi.

İLGİLİ HABERTrump yaptı yapacağını: ABD'de ateşli tartışma!Trump yaptı yapacağını: ABD'de ateşli tartışma!

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Başkan Obama ise, Trump'ın bu sözleriyle ülkesindeki insanların aklında "seçimlerin meşruluğuna dair kuşkuların tohumlarını ektiğini" ifade etti.

Obama: Trump düşmanlarımızın elini kuvvetlendiriyor


Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a destek için Miami'de bir mitingde konuşan Obama, Trump'ın bu sözleriyle ülkesinin düşmanlarının elini kuvvetlendirdiğini sözlerine ekledi.

Obama, "Düşmanlarımızın işini onların yerine yapmış oluyorsun çünkü bizim demokrasimiz, halkımızın attığı oyların ne kadar önemli olduğuna dair inancına dayanıyor" dedi.

Tartışmanın ertesi günü Ohio'daki konuşmasında Trump seçimlerin ülkedeki adalete dair sorgulamaya neden olduğunu söyledi.

Son günlerde seçime hile karıştırılacağı iddiasını sürdüren Donald Trump, "Tüm seçmenlerime ve destekçilerine ve de tüm Amerika Birleşik Devletleri halkına söz vermek ve taahhüt etmek isterim ki, eğer kazanırsam bu muhteşem ve tarihi başkanlık seçiminin sonuçlarını tamamıyla kabul edeceğim" dedi.

Cumhuriyetçi aday Trump daha sonra şu açıklamayı da yaptı: "Net bir seçim sonucu kabul edeceğim ama tartışmalı bir sonuç durumundaysa itiraz etme ve dava açma hakkımı saklı tutacağım".

Donald Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayabileceği sinyali vermesi tartışmalara neden olmuş, bazı Cumhuriyetçi siyasetçiler tarafından eleştirilmişti. Clinton, Trump'ın bu sözleri üzerine "Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, karalıyor, ben bilhassa dehşete kapıldım" diye konuşmuştu.,,