Yönetim Kurulu HSYK'nın gözlemci statüsünün askıya alınması amacıyla ENCJ Genel Kurulu'nu aralık ayında olağanüstü toplantıya çağırdı.

Avrupa Yargıçlar Birliği (EAJ) Başkanı Christophe Regnard da ENCJ Yönetim Kurulu'nun aldığı kararı doğruladı ve HSYK'nın gözlemci statüsüne son verilme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

YARSAV'IN KAPATILMASI ELEŞTİRİLDİ


Strasbourg'da gerçekleşen Türkiye'deki darbe girişimi konulu bir toplantıda konuşan Regnard, YARSAV'nın 15 Temmuz sonrası kapatılmasını eleştirdi ve Avrupa Konseyi'nden Türkiye'de adalet sistemi ve yargı bağımsızlığı konularını takip etmek amacıyla bir uluslararası bağımsız komisyon oluşturulması çağrısında bulundu.

İLGİLİ HABERTürk yargısı sınıfta kaldıTürk yargısı sınıfta kaldı


ENCJ, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yasama ve yürütmeden bağımsız olan ve yargının bağımsızlığı için çalışan kurum ve kurulları bir çatı altında topluyor. AB içinde bağımsız bir yargı kuruluna sahip tüm ülkeler bu çatı kuruluşunda tam üye statüsüne sahipler. AB içinde olup bağımsız bir yargı kuruluna sahip olmayan ülkeler ve AB üyeliğine aday ülkeler ise "gözlemci" statüsünde ENCJ çalışmalarına katılıyorlar.