Yakalandığında üzerinde Barcelona'nın dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi'nin adının yazdığı bir forma bulunan çocuğun Musul'dan kaçtığı belirtildi.

Kerkük istihbarat sorumlusu Çato Fadıl Humadi, "Yakalandığı zaman ağlıyordu ve kaçırılıp zorla bunu yapmasının emredildiğini söyledi" dedi.

İLGİLİ HABERSon dakika... Irak'ta çocuk canlı bomba böyle yakalandı!Son dakika... Irak'ta çocuk canlı bomba böyle yakalandı!

Kerkük Polis Müdürü Albay Hattab Ömer, dün yaptığı basın toplantısında, çocuğun IŞİD'in Eşbal el Halife (Halife'nin Yavru Aslanları) timine mensup olduğunu açıklamıştı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesinin haberine göre; Kerkük polisi, çocuğun babası tarafından eğitildiğini ve gönderildiğini itiraf ettiğini açıkladı.

ABD merkezli Terörizmle Mücadele Merkezi’nin bu yıl başında yayınladığı bir rapor, hava saldırıları ve kara harekâtlarıyla büyük kayıplar veren IŞİD’in çocuk askerlere yöneldiğini ortaya koymuştu.

IŞİD’le bağlantılı sosyal medya hesaplarını inceleyen uzmanlar, 1 Ocak 2015 ile 1 Ocak 2016 arası en az 89 çocuk askerin öldüğünü ortaya çıkardı.