Suriye resmi haber ajansı SANA, Akdeniz kıyısındaki kentlerde gerçekleştirilen terör saldırılarının "gerilimi tırmandırma" ve "barış çabalarını raydan çıkarma" hedefi taşıdığını yazdı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler'e (BM) bombalı saldırıların kınandığı mektup gönderdi.  Bakanlık mektupta, söz konusu terör saldırılarının aşırılıkçılar ve Riyad, Ankara ile Doha'nın kötücül rejimleri tarafından teşkil edilen ciddi bir gerilim yarattığını iddia etti.

BM'ye iletilen mektupta "Onlar dikkatleri Suriye Arap Ordusu'nun savaşta teröre karşı elde ettiği başarıdan çekmenin yanı sıra, Cenevre'deki (barış) görüşmeleri, şiddetin durdurulması ve ateşkes anlaşmalarını rayından çıkarmak istiyor"  ifadelerine yer verildi.

Dün ülkenin batısında koordineli yedi saldırı düzenlenmişti. Suriye medyası IŞİD'ün üstlendiği saldırılar sonucu en az 78 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölü sayısının "145'i aşkın" olarak duyurdu.

Sana haber ajansı, Cebele'de 45, Tartus'ta 33 kişinin hayatını kaybettiğini; çok sayıda sivilin ise yaralandığını belirtti. Gözlemevi'nin bildirdiğine göre ise Cebele'de 97, Tartus'ta ise 48 kişi yaşamını yitirdi.