Kasım ayının ortalarından bu yana çok yoğun bombardıman altında bulunan Doğu Halep'te muhalifler giderek köşeye sıkışıyor.

Dün bölgeden gelen haberlerde tüm muhalif grupların birleşme kararı aldığı; "Halep Ordusu" adı altında birleşen muhaliflerin, kentte hâkim oldukları toprakları ellerinde tutabilmek için birlikte savaşacakları duyurulmuştu.

aleppo4302943
Reuters'ın haberine göre bugün Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kentteki son bombardımanlarla birlikte dün, Tarık el Bab bölgesinin dört yıl muhaliflerin elinde kaldıktan sonra yeniden Suriye hükümetinin eline geçtiğini açıkladı. Böylelikle muhalifler kentte hakim oldukları bölgelerin yüzde 60'ını kaybetti.

[old_news_related_template title="Halep'te muhaliflerin elindeki bölge ikiye bölündü" desc="Suriye devlet televizyonu Halep'in doğusunda muhaliflerin hakim olduğu el Şakur bölgesinin Esad rejimi tarafından ele geçirildiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/40239ealsdlaiiaaia.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-halepte-muhaliflerin-elindeki-bolge-ikiye-bolundu-1533534/"]

MUHALİFLER: ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ


Öte yandan muhaliflerin komutanı Halep'te teslim olmayacaklarını açıkladı. Rusya tarafı ile muhalifler dün Ankara'da masaya oturmuş ancak görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

93204kkaisldka

Reuters'ın haberine göre Halep'te bulunan komutan, kentte açılan koridorlardan sivillerin kaçmasıyla bir sorunları olmadığını ancak kendilerinin kenti asla terk etmeyeceklerini söyledi.

Muhaliflerin bu açıklaması Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ABD ile "Halep'teki muhaliflerin kentten tamamen çekilmesi konusunda konuşmaya hazır olduklarını açıklamasının ardından geldi.