Katı şeriat kanunlarının geçerli olduğu Suudi Arabistan’da bir mağaza açılışında maskotluk yapan bir adam kostümü müstehcen bulunarak gözaltına alındı.

Diken'in Vocativ.com’dan aktardığına göre, garip vaka, başkent Riyad’ın yakınlarındaki Kharaj’da perşembe günü bir mağaza açılışında gerçekleşti. Mağazanın tuttuğu maskot, giydiği kostümün şeriat kanununa uymadığı gerekçesiyle ahlak polislerince gözaltına alındı.

Olup bitenlerin sosyal medyada duyulmasıyla birlikte, Suudi Twitter kullanıcıları ‘Ahlak polisi bir maskotu gözaltına alıyor’ etiketiyle durumun absürtlüğüyle dalga geçti. Birçok hesap, maskotun ahlak polisinin arabasında gözaltına alınmış haldeki fotoğrafını paylaştı.

Bazı kullanıcılar, maskotu ‘giydirerek’ şeriat kanunlarına uygun bir hale soktu, bazıları ise ahlak polisinin bu uygulamalarının Suudi Arabistan’ı dünyanın gözünde küçük düşürdüğünü belirterek sitem etti.



Bir kullanıcı durumu, “Dünyanın bize gülmesine sebep oluyorsunuz, hayvanlar” diye eleştirdi. Başka bir kullanıcı da “Nasıl bir utanç, IŞİD’le aramızda ne farkımız kaldı” diye yazdı.