İngiliz Independent'ın haberine göre Başkent Riyad'da çekilen fotoğraf ilk olarak Melek el Şehri isimli kullanıcı tarafından paylaşıldı. Bunun üzerine büyük bir gürültü koptu zira Suudiler başını örtmeyen ve ayak bilekleri görünen bu kadının idam edilmesi gerektiğine dair çok sayıda yorumda bulundu.

Yorumlar nedeniyle el Şehri fotoğrafı kaldırdı ancak tartışmalar bitmedi.

394023ldalsd
Başka bir kullanıcı tarafından Twitter'da yeniden paylaşılan fotoğrafa yapılan yorumlardan birinde Suudi bir erkek, "kadının öldürülmesi ve cesedinin köpeklere atılmasını" isterken bir başkası, "bu iğrenç harekete en sert cezanın verilmesini istiyorum" yazdı.

"ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORUM"


Fotoğrafı repost eden ve ismini açıklamak istemeyen üniversite öğrencisi International Business Times'a konuştu ve çok sayıda ölüm tehdidi aldığını ifade etti.

Hafta başında yaşanan olay nedeniyle Suudi Arabistan'da "Asi Melek el Şehri'nin cezalandırılmasını talep ediyoruz" etiketi viral oldu.

Büyük öfkeye rağmen ülkede genç kadına destek verenler de oldu. Bir kullanıcı " Bedenini örtmesinin onun hayatından daha önemli olduğunu söylüyoruz. Çünkü Suudi Arabistan kadınların cehennemi" yazdı.
Suudi Arabistan dünyada kadınların araç kullanmasına izin verilmeyen tek ülke konumunda.