Ali GÜLEN / FRANKFURT

Almanya'da kadınları taciz eden, hatta bir kısmının değerli eşyalarını çalan Kuzey Afrika kökenli yüzlerce gençle ilgili soruşturmalar sürerken, ilginç bir eylem Düsseldorflu sanatçı Milo Moire’den geldi. 32 yaşındaki sanatçı, elinde "bize saygı duyun. Çıplaklığımız size, bizi vahşi hayvan gibi avlama hakkını vermez" anlamına gelen bir döviz taşıdı.

KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN


Yaklaşık 15 dakika süren eylemini ünlü Köln Katedrali’nin (Kölner Dom) önünde gerçekleştiren Moire’ye tepkiler olumluydu. Sadece ayağında bir çift spor ayakkabısı olan Moire, "kadınların özgürlüğü için, onların rahat harekete edebilmesi için burada eylemdeyim. Son 50 yılda kazanılmış tüm şeylerin, tüm değerlerin bir tekmeyle yıkılmaması için. Ayrıca kadınların belli kurallarla kısıtlanmaması için" dedi. İsviçre kökenli sanatçı, politikacıların görevinin kadınlara daha fazla özgürlük vermek için çalışmak olduğunu da vurguladı.

ALMANLARDAN ALKIŞ


Genç kadının eylem yaptığı sırada, iki polis aracı da Köln Tren Garı ve kadetral çevresinde önlem aldı. Kuzey Afrika kökenli olduğu sanılan bir genç kontrol edildi. Eylemi çok sayıda basın mensubu izledi. Eylem sonrasında bazı Almanların alkışladığı, bazılarının da "Bravo" diye bağırdığı dikkatleri çekti.