Kunduz Valiliği sözcüsü Sayit Mahmud Daniş "Taliban 16 yolcuyu öldürdü" şeklinde açıklama yaparken, polis şefi Şir Aziz Kamawal ölü sayısının 17 olduğunu söyledi.

Kunduz kuzeyindeki Ali Abad bölgesinde bu sabah dört yolcu otobüsünü durduran Taliban 200'den fazla yolcunun üstünü aradı ve sorguya çekti.

Daniş, BBC'ye yaptığı açıklamada Taliban'ın 35 yolcuyu da kaçırdığını söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Kunduz Valiliği sözcüsü, öldürülen kişilerden sadece birinin kimliğinin tespit edilebildiğini, onun da yerel bir Emniyet görevlisi olduğunu söyledi.

Otobüsler Kunduz ve Takhar bölgelerini geçerek Kabil'den Badakishan'a gidiyordu.

YENİ LİDER HAYBATULLAH AHUNZADE


Taliban, Molla Ahtar Mansur'un ABD'nin hava saldırısı sonucu ölmesinin ardından yeni lider olarak Mansur'un yardımcısı Haybatullah Ahunzade'nin seçildiğini açıkladı.

Mansur’un iki yardımcısından biri olan Ahundzade, örgüt içinde birçok görevde bulundu. Taliban mahkemelerinin sorumluluğunu üstlenen Ahundzade, son olarak örgütün silahlı eylemlerine meşruiyet kazandırmak ve fetva vermekle görevlendirilmişti.

Taliban açıklamasında, “Molla Ömer’in oğlu Molla Muhammed Yakup ile Sirajuding Hakkani’nin ise, Ahundzade’nin yardımcılığını üstleneceği” belirtildi.