Ülkenin Tainan şehrinde etkili olan depremde çok sayıda bina zarar görürken, ölü sayısın az olması sevindirdi. Enkaz altında kaldıkları tahmin edilen 7 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Fotoğraflar: Reuters

Depremde 250 kişi enkaz altında sağ kurtarıldı. Durumu ağır olan 76 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor.




Öte yandan deprem nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşanması ve demiryollarının hasar görmesi sebebiyle hızlı tren seferleri iptal edildi.
Çin Yeni Yılı'nın ilk gününde yolculuk yapmak için hızlı treni seçen binlerce insan tren garlarında büyük yoğunluğa sebep oldu.
Yerel saatle 03.57'de meydana gelen depremin şiddeti gün içerisinde daha net görülmeye başladı.
Tayvan Deprem Merkezi'nden yapılan açıklamada, Tayvan'da 6,4 büyüklüğünde bir depremin normal şartlarda bu denli bir yıkıma sebep olamayacağı belirtildi.
Merkez üssünün şehir merkezi ve fay kırığının önceki depremlere nazaran yüzeye çok yakın olması, depremin şiddetini etkileyen faktörler olduğu vurgulandı.
Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ying-jeou, yaptığı açıklamada, "Biz devlet olarak insanları kurtarmak ve korumak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.
Şehir genelinde evleri yıkılan veya zarar gören 6 bin aile için belediyeler ve itfaiye ekipleri tarafından barınaklar kuruldu.
Ayrıca Tayvan ordusunun da arama kurtarma çalışmalarına katılacağı ve bin 200 yatakla sokakta kalan halka destek vereceği aktarıldı.
Şehrin bazı bölgelerine yangın ihtimaline karşı elektrik verilmezken, 400 bin kullanıcıya ise boruların patlaması nedeniyle su verilemiyor.
Depremin ülke genelinde hissedildiği, Tainan dışında hiçbir şehirde can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.