TİB'in internet sitesinde yapılan sorgu sonucu, internet sitesi hakkında "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (www.wikileaks.org) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 19/07/2016 (tarihli) ... kararına istinaden... idari tedbir uygulanmaktadır" denildi.

Dünya çapında pek çok siyasi lider, şirket ve kuruluşun sızdırılan iç yazışmalarını yayımlayan Wikileaks, Türkiye'nin siyasi güç hiyerarşisi hakkında çok sayıda belge yayınlayacağını hafta başında açıklamıştı.

Wikileaks internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2010 yılından bu yıl 6 Temmuz'a kadar geçen süre boyunca AKP'den 300,000 e-postanın yayınlandığı duyuruldu. Darbe girişiminden önce ele geçirilen e-postaların yayınlanma tarihi, "darbe sonrası yapılan operasyonlara cevap olarak" ileri bir tarihe alınmıştı.

Wikileaks, e-postaları ileten kaynağın darbe girişimcileriyle veya rakip bir siyasi partileriyle bağlantılı olmadığını da vurguladı.

Julian Assange tarafından Wikileaks, başlıca hükümetlerden olmak üzere sızıntı belgeler yayınlıyor. Kurum 2010 yılında ABD tarihinin en büyük sızıntı belgelerini yayınlayarak ABD'ye ait askeri ve diplomatik belgeleri açıklamıştı.