Aşırı yağışlar bir köprünün alt geçidini doldururken, kanal kapağı da fırlayıp çıktı. 21 yaşındaki Türk genci Anıl Balta, kardeşi ve arkadaşları ile, suyun getirdiği çeşitli eşyalarla oynadı ve bu sırada Anıl B., gördüğü bir topun peşinden suya atladı.

KANALDA GİRDAP OLUŞTU
Köprünün altına bir yandan su dolarken, diğer yandan da kanal kapağı fırladığı için altta yoğun girdaptan dolayı çekim oluşmuştu. Anıl Balta, suya kapılıp bir anda kayboldu. Arkadaşları hemen yandaki bir binada suları boşaltmakta olan itfaiyeye haber verdi.

 

Anıl B.’nin bu fotoğrafını Alman Bild Gazetesi yayınladı. Acı olay, bölgedeki herkesi yasa boğdu. Anıl B.’nin bu fotoğrafını Alman Bild Gazetesi yayınladı. Acı olay, bölgedeki herkesi yasa boğdu.


 

Beline bir ip bağlayan 38 yaşındaki itfaiye eri Benjamin S., 30 gönüllünün tuttuğu iple suların içine daldı. Ancak girdap çok güçlüydü. Benjamin S., “Beni çekin, su beni götürüyor” diye bağırdı. Ancak 30 kişinin tüm çabalarına rağmen o da sulara gömüldü.

İKİSİNİN DE CESEDİ BULUNDU
Dün akşam üzeri yaşanan bu olaydan bir kaç saat sonra Anıl ile Alman itfaiyecinin cesedi, kanalın başka bir köşesinde bulundu. Olay, Almanya’da büyük şok yarattı. Türk gencinin ve onun peşinden giden Alman itfaiyecinin ailesinde büyük acı yaşanıyor.

Bu arada, aşırı yağış ve fırtına tehlikesi de sürüyor. Baden Württemberg, Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Berlin, Bremen gibi eyaletlerde alarm verilirken, halktan dikkatli olması istendi. Aşırı yağışların kuzeye kayacağı ama 5 gün daha devam edeceği belirtildi.