Ukrayna’da gıda ürünlerinin güvenliği ve tüketicilerin korunmasından sorumlu devlet kurumu Gospotrebslujba’dan yapılan açıklamada, Harkov bölgesinde son üç günde alkol zehirlenmesi nedeniyle 53 kişinin sağlık kurumlarına başvurduğu, bu kişilerden 28’inin hayatını kaybettiği bildirildi.

DHA'nın haberine göre; alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin “Pşeniçnaya” marka ve markasız açık votka tükettikleri belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, sahte votka satıldığı tespit edilen bazı mağazaların sahipleri gözaltına alındı. Kaçak alkol satışı yapan kişilerin 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Ukrayna Tüketiciler Birliği’nden yapılan açıklamada, başkent Kiev’de de bazı marketlerde sahte alkol satışının yapıldığının tespit edildiği, büyük market zincirlerinin çoğu zaman tedarikçilerini yeteri kadar denetlemedikleri uyarısı yapıldı.

Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri olan Harkov, Türklerin de tercih ettiği bir bölge. Türkiye'deki tur şirketleri Ukrayna'nın bu güzide kentine programlar düzenliyor.