ABD'nin Boston şehrinde 30 yıllık dönemde 55 bin kadınla yapılan araştırma, portakal suyu içen, armut ve ceviz yiyen kadınların yaşla bağlantılı hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre; portakal, portakal suyu, elma, armut, marul ve ceviz içeren diyetleri uygulayan kadınların fiziksel rahatsızlık yaşama riski diğerlerine oranla daha az.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberinde, cevizin ciddi miktarda alfa-lionelik asit, bitkisel kökenli omega 3 yağ asidi içerdiği belirtildi.

Bu asitlerin, eklem iltihabı ve kalp hastalıkları gibi hareketle ilgili hastalıkların tedavisinde kullanıldığı belirtildi.

Öte yandan, bilim insanları, haftada üç kez brokoli tüketmenin koroner kalp rahatsızlığı, diabet ve kanser riskini azalttığını öne sürdü.

Illinois Üniversitesi'nden araştırmacılar, brokolinin içinde koroner kalp hastalığı, tip 2 diyabet, astım ve birkaç tür kanser riskini azaltan fenolik bileşimler olduğunu keşfetti.