Brezilya'da vahşi hayvanları beslemek yasa dışı ancak yasaları çiğneyen kişi bu kez bir insan değil hayvanın ta kendisi!


Brezilya'da yaşayan 71 yaşındaki emekli inşaat ustası Joao Pereira de Souza, Dindim adını verdiği Güney Amerika Macellan penguenini 2011 yılında üzeri zift kaplanmış olarak bulmuş. Sahile vuran ve ölmek üzere olan bu güzel canlıyı, özverili çabalarıyla hayata döndüren altın kalpli de Souza, Dindim ile çok iyi arkadaş olmuş.

Birlikte tam 11 ay geçiren ikili, bir gün Dindim'in ortadan kaybolmasıyla ayrılmış. Ancak De Souza, Dindim'in kendisini sonsuza dek terkettiğine hiç inanmamış ve herkesin aksini söylemesine rağmen 'çocuğu gibi' sevdiğini söylediği pengueni beklemeye başlamış. Tam bir yıl sonra, hayatını kurtaran güzel yürekli De Souza'ya geri dönen Dindim, bu ziyaretlerini her yıl tekrarlamış.

De Souza, Dindim ile olan sıradışı hikayesini şu sözlerle açıklıyor: "Benimle 11 ay kaldı, sonra birden kayboldu. Herkes O’nun geri dönemeyeceğini söylüyordu, fakat o beni ziyarete geldi. Hem de 4 defa. Dindim‘i kendi çocuğum gibi seviyorum, O’nun da beni sevdiğine inanıyorum. Kendisine kimsenin dokunmasına izin vermiyor ve gagalıyor. Benim ise kucağıma yatıyor, O’nu yıkamama ve sardalya ile beslememe izin veriyor. Her yıl 8 bin kilometre yüzerek beni görmeye geliyor."

Globo TV için de Souza ile röportaj yapan biyolog Joao Paulo Krajewski, daha önce hiç böyle bir şey görmediğini söylüyor ve ekliyor: "Bence Dindim, de Souza'yı ailesinin bir parçası ve muhtemelen bir penguen olarak görüyor. Dindim Souza'yı gördüğünde, tıpkı bir köpek gibi kuyruğunu sallıyor ve değişik bir ses çıkarıyor."

Penguenler ortalama 25 yıl yaşıyor ve eşlerine olan sadakatleri ile biliyor. Penguenler ölene kadar aynı eşle kalıyor ve tek eşli yaşıyor.

Çevreciler ise, yiyecek bulabilmek için binlerce kilometre kuzeye göç eden Macellan penguenlerinin sayısındaki artışa dikkat çekiyor. Denizbilimci profesör David Zee ise, bu artışın iklim değişikliğiyle ilgili olduğunu belirtiyor.