Reuters'ın edindiği bilgiye göre; bugün Antalya'da yapılan En Az Gelişmiş Ülkeler toplantısı sırasında Çavuşoğlu, Çelik ve Timmermans üçlü bir toplantı gerçekleştirerek vize serbestisi sürecinde yaşanan pürüzleri ele aldı.

AB haziran ayı sonunda Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması için Terörle Mücadele Kanunu'ndaki "terörizm tanımı"nda değişiklik yapılmasını talep ederken, Ankara PKK ile mücadelenin sürdüğü bir dönemde bu değişikliğin yapılamayacağını belirtiyor. Antalya'da yapılan üçlü görüşmenin "yapıcı ve verimli" geçtiğini belirten dışişleri kaynakları "Görüşmede, Türkiye ve AB'den uzmanların önümüzdeki hafta bir araya gelerek izlenecek bir yol haritasını belirlemeleri, ardından bakanlar Çavuşoğlu ve Çelik'in, Timmermans'la tekrar bir araya gelmeleri konusunda mutabakata varıldı. Akabinde, üzerinde görüşülen ve uzlaşılan konular hakkında liderler seviyesinde de bir araya gelinebileceği hususu gündeme geldi" dedi.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Timmermans da görüşmenin "yapıcı" geçtiğini belirtirken, "Türkiye ve AB vize serbestisi konusunda kalan son engelleri aşmada ortak kararlılığa sahip" dedi ve AB'den bir uzman heyetin haftaya Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.