Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular bugün sona erecek. Atamalar 11 Şubat’ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek.


Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.


30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Elektronik Başvuru Sayfası “İlk atama”, “Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “Milli sporcuların ataması” şeklinde ayrı ayrı düzenlenmiş. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formunu kullanarak başvurularını yapacak.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı KPSS'den 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.

İLK ATAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

YENİDEN ATAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

MİLLİ SPORCU ATAMASI İÇİN TIKLAYIN!

KURUMLARARASI YENİDEN ATAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

İlk atama ve millî sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların
başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Birinci aşama başvuruları 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında eğitim kurumu tercihi, ikinci aşama başvuruları ise yetiştirilmek üzere görev yapacakları il tercihleri 15-18 Şubat 2016 tarihinde alınacak.

Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehberlik ve Sınıf Öğretmenliği alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacakları alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Yukarıda sayılanların dışındaki alanlara atanacaklar ise, KPSSP10 puan türünde atanacakları alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Atamalar, 11 Şubat’ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.