Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısının 66 bin 574 doluğunu açıkladı. Bu açıklamalara istinaden bir çağrıda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "O halde Ağustos ayında 66 bin 574 öğretmen atayın" diyerek Bakan'ı kendi sözleriyle vurdu.

 

ismail-koncuk

 

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu gereğince açıktan atama ve nakil sayılarının kamu idare kurum ve kuruluşlara dağılımı listesi 14.04.2016 tarihinde T.C. Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfasında yayımlandı. 2016 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığına 0 (sıfır) kontenjan verildi. Yani, Şubat ayında 30 bin öğretmen atayan Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) Ağustos ayı atamaları için atama izni verilmedi.

MEB'e Ağustos ayı için atama izni çıkmadı fakat CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in soru önergesine yazılı yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEBBİS Norm Modülü verilerine göre 21 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısının 66 bin 574 olduğunu açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bakan Avcı'nın öğretmen ihtiyacına yönelik açıklamasına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Ücretli öğretmen sayısının, net öğretmen ihtiyacından daha fazla olduğuna dikkat çeken Koncuk, "Madem ki 66 bin 574 öğretmen ihtiyacımız var, o halde Ağustos ayında bu sayı kadar atama yapınız" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un sosyal medya paylaşımları şöyle:

“Sayın Nabi Avcı öğretmen ihtiyacını 66 bin 574 olarak açıklamış. Bir yanlışlık olmalı, şuan 73 ilde 70 bin 293 ücretli öğretmen görev yapıyor.
Sayın Avcı'ya soruyorum; 66 bin 574 öğretmen ihtiyacımız varsa, 8 il eksiği ile, 73 ilde neden 70 bin 293 öğretmene görev verdiniz? Hesap yanlış.
Kaldı ki, yeni eğitim öğretim yılı başlayana kadar kaç öğretmenin emekli olacağını da bilemeyiz. Şuan 75 bin ücretli öğretmen bulunmaktadır.
Hadi, mademki 66 bin 574 öğretmene ihtiyacımız var. O halde Ağustos ayında bu sayı kadar atama yapınız. İhtiyacımızı atamak görevinizdir.”