Şubat ayında 30 bin öğretmen atayan Milli Eğitim Bakanlığına, Ağustos ayı atamaları için atama izni verilmedi. MEB’e Ağustos ayı için atama izni çıkmadı fakat Bakan Avcı, MEBBİS Norm Modülü verilerine göre 21 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısının 66 bin 574 olduğunu açıkladı. Atama bekleyen öğretmen adaylarının endişeli bekleyişi sürüyor.  CHP'li Ceyhun İrgil, "Ağustos'ta atama olup olmayacağını Bakan Avcı'ya sordu.

chp_irgil

Yaklaşık 400 bin öğretmen adayı atama bekliyor ve kamuoyunda günlerdir ağustosta öğretmen ataması var mı, yok mu diye tartışılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi. KPSS sınavına girecek olan öğretmen adaylarının bu endişeli bekleyişi sürerken TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “Ağustos’ta öğretmen ataması olacak mı, adayların endişelerini gideren açıklamayı ne zaman yapacaksınız” sorusunu yöneltti.

CHP Milletvekili günlerdir yüzlerce öğretmen adayından ağustosta yapılması beklenen atamalara ilişkin mesaj aldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmamış olmasının öğretmen adaylarını endişelendirdiğini belirten Dr. İrgil, “Konuyu TBMM’ye taşıdık, Milli Eğitim Bakanı’na sorduk. Önümüzdeki günlerde bir açıklamaya yapılacağını düşünüyorum” dedi.

İŞSİZ ÖĞRETMEN SAYISI ARTABİLİR

Öte yandan öğretmen adaylarının endişelerine yönelik olarak da bir açıklama yapan Dr. İrgil, “Şubat ayında atama yapılmayacağı söylenirken 30 bin yeni öğretmen göreve başladı, ağustosta da atama yapılacaktır” diyerek şöyle devam etti:

“Her yıl en az 50 bin öğretmen ihtiyacımız var. Ama asıl sorun öğretmen ihtiyacından ziyade, eğitim fakültelerindeki kontenjan fazlalığı. İşsiz öğretmenler yetiştirileceğine ihtiyaç dahilinde öğretmen mezun edilmeli. Yoksa atama bekleyen öğretmenlerin sayısı her yıl biraz daha artacak. Dolayısıyla eğitimin her alanında olduğu gibi öğretmen yetiştirme yöntemlerinde de yeni baştan planlama ve düzenlemeler gerekli.”