Ayla ÖZDEMİR / ayla@sozcu.com.tr

Boynu bükük, kalbi kırık çocukların olduğu bir dünyada her şeyin eksik olduğunu ifade eden Bakan Avcı, "İHH'nın bu çalışmasına Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek olmaktan duyduğum iftiharı da huzurunuzda ifade etmek istiyorum" dedi.

[caption id="attachment_1157043" align="alignnone" width="670"] “Benim Yetim Kardeşim“ konulu yarışmanın ödül töreninde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan İHH'ya teşekkür ve övgü geldi.[/caption]

AKP'ye yakın sivil toplum örgütlerinden olan İHH “Mavi Marmara” gemisinin Gazze’ye gidişi sırasında İsrail’in saldırısıyla gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı,  İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in işbirliğiyle okullarda yardım kampanyası düzenleniyor.

Üstelik Dernekler ve Vakıflar Kanunu’na göre hiçbir dernek ve vakıf okullarda para toplayamaz denildiği halde İHH, ‘sosyal sorumluluk projesi’  adı altında ve  Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı ‘özel izinle’ okullarda öğrencilerden para topluyor.

Her sınıf için ayda 90 TL’lik bir kota belirlenmiş. 12 ay boyunca bu paranın toplanmasına karar verilmiş. Yani her sınıftan 1.080 TL!

İHH'nın okullarda sürdürdüğü projenin derhal durdurulması istenirken ve projeye tepki çığ büyürken, “Benim Yetim Kardeşim“ konulu yarışmanın ödül töreninde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan İHH'ya teşekkür ve övgü geldi.

BAKAN AVCI: İHH BİZİM MEDARI İFTİHARIMIZDIR!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi´nde düzenlenen "Benim Yetim Kardeşim" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, İHH'ya, yüz ağartan insani faaliyetleri için teşekkür etti.






Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın, müslümanlığımızın tabii bir gereğidir diyen bakan Avcı, "Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır. İHH'nın insani yardım alanının her kategorisinde ve dünyanın her tarafında yaptığı çalışmalar medarı iftiharımızdır. Özellikle yetimlik konusuna ayrı bir başlık açmaları ve kampanya düzenlemeleri her türlü takdire şayandır." ifadelerini kullandı.

Boynu bükük, kalbi kırık çocukların olduğu bir dünyada her şeyin eksik olduğunu ifade eden Avcı, "İHH´nın bu çalışmasına Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek olmaktan duyduğum iftiharı da huzurunuzda ifade etmek istiyorum" dedi.