Ağustos ayı öğretmen atamalarına yönelik Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklaması yüzbinlerce öğretmen adayı için büyük hayal kırıklığı oldu. Komisyon toplantısında, CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil'in ağustos ayında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağına yönelik sorusunu yanıtlayan Bakan Yılmaz, ağustos ayında öğretmen atamalarının yapılmayacağını açıkladı.

AKP seçim döneminde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirmişti. Ancak 2015-2016 öğretim yılı bitimine doğru yüzbinlerce öğretmen adayı ağustos ayında atama yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyordu. Bakan Yılmaz'ın açıklaması yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen için büyük hayal kırıklığı oldu.

Bakan Yılmaz'ın "Ağustos'ta atama yok" açıklaması da gösteriyor ki öğrenciler, önümüzdeki dönem de ücretli öğretmenlere emanet...

Mayıs ayında AKP iktidarının 5. Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısının 66 bin 574 doluğunu açıklamıştı. MEBBİS Norm Modülü verilerine göre 21 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısını açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “O halde Ağustos ayında 66 bin 574 öğretmen atayın” diyerek Avcı’yı kendi sözleriyle vurmuştu.

ismail-koncuk

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bakan Yılmaz'ın "ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacak" açıklamasına da tepki gösterdi. Ağustos ayında öğretmen atamamanın, daha ilk günden eğitimde başarı iddiasından vazgeçmek, havlu atmak olduğunu vurgulayarak Bakan Yılmaz'ın açıklamasını düzeltmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un sosyal medya paylaşımlarında şu ifadelere yer verildi:

- Yeni Bakan Sn İsmet Yılmaz, Ağustos ayında öğretmen ataması olmayacağını açıklamış. Ben de Bakan beye soruyorum, "Neye dayanarak atama yok?"

- Sn Yılmaz bu dönem eğitim öğretimin 75 bin ücretli öğretmenle yapılabildiğinden haberdar mısınız? Seneye de öğretmenle mi devam edeceksiniz?

- Sn Yılmaz, padişahlar tahta oturduğunda cülus dağıtırlardı, siz daha ilk günden öğretmen ataması yok dediniz, o halde cülusunuz nedir?

- Siz atama bekleyen 400 bin öğretmen olduğunu, MEB'in ihtiyacı olan öğretmen atamasını yapmanın Bakanın görevi olduğunu biliyor musunuz?

- Sn Yılmaz Ağustosta öğretmen atamamak, daha ilk günden eğitimde başarı iddiasından vazgeçmek, havlu atmaktır. Lütfen açıklamanızı düzeltiniz.

koncuk