CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP'nin kamuoyunda "tecavüzcülere af" olarak bilinen maddeden sonra "emekli akademisyen vekillere ballı maaş" öngören maddeyi de gece yarısı iptal etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

Yarkadaş, tweet adresinden gece 01.00'de Meclis çalışmasının tamamlandığını duyurmasının ardından şu görüşleri paylaştı:

"SAVUNAMADILAR..."


"Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yasa tasarısı Meclis'te görüşüldü. 3 gün süren çalışma az önce tamamlandı. Tasarının tamamı oylanmadan hemen önce, AKP emekli akademisyen vekillere ballı maaş öngören maddeyi geri çekti. Yani; AKP 'ballı maaş'tan tepkiler üzerine vazgeçmek zorunda kaldı.

[old_news_related_template title="Akademisyen kökenli milletvekilleri için çıkarılan 'Ballı Yasa' geri çekiliyor" desc="Aladağ'da 11'i çocuk, 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın sırasında Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ve kamuoyunda milletvekilleri için 'ballı yasa' olarak bilinen tasarı, gelen tepkiler üzerine geri çekiliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/ogretmen_seminer.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/akademisyen-kokenli-milletvekilleri-icin-cikarilan-balli-yasa-geri-cekiliyor-1540901/"]

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, CHP'nin itirazlarına ve verdiği önergeyi genel kurulda "Katılmıyoruz" diyerek reddetti. Bu gece ise "ballı maaş" önergesini tamamen geri çektirdi. Sonuçta, partimizin istediği oldu. AKP kendi önergesini geri çekmek zorunda kaldı. Halkın tepkisi karşısında geri adım attı. Bakan Yılmaz'ın ise süreci yönetemediği görüldü. Sonuçta halk kazandı. Adana'da çocuklar yanarken 5500 TL'lik ballı maaşın peşine düşenler, halkın hafızasına kazındı. Halk her şeyi gördü.

AKP'li vekillerin yangında 11 kişinin ölmesine rağmen, ballı maaşın peşine düşmeleri, kamu vicdanında derin bir iz bıraktı. Binali Yıldırım belli ki bu gerçeği gördü. Ki; bu yüzden tasarının tamamı oylanacakken, genel kurula sürpriz bir biçimde geldi. Yeni bir skandala engel olmak için Meclis'e gece yarısı gelmesinin başka bir anlamı da var kuşkusuz... O da şu: Yıldırım 'Başbakan benim' mesajı vermeye çalışıyor. Gruba hakim olduğunu göstermek istiyor. Zira, damat Berat Albayrak'ın koltuğunu sarstığını o da görüyor. Bu yüzden işi sıkı tutmaya çalışıyor.

[old_news_related_template title="Akademisyen milletvekillerine 'ballı yasa' geliyor" desc="Yarın Meclis'te görüşülecek kanun tasarısına göre, akademisyen kökenli milletvekilleri, milletvekilliklerinin sona ermesi durumunda daha önce görev yaptığı okula istediği zaman dönebilecek. Milletvekilleri ayrıca, istedikleri başka bir üniversitede ise 'kadro olması halinde' görev yapabilecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/mecls_sozcu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/akademisyen-milletvekillerine-balli-yasa-geliyor-1533633/"]

Ancak ne yaparsa yapsın; son 15 günde iki tasarıdan; taciz ve ballı maaş maddelerini geri çektiler. İktidar olmalarına ve OHAL hukuksuzluğuna rağmen iki tasarıda da geri adım attılar. En büyük gücün halk olduğunu anlamak zorunda kaldılar."