Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimin sona ereceğini ve tam gün eğitime geçileceğini söyledi. Çankaya Köşkü'nde Orta Vadeli Programı açıklayan Yıldırım, önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi de zorunlu hale getireceklerini belirterek, "Türkiye'de yabancı dil bilme oranı yüksek sanılıyor. 4+4+4 sisteminde 5. yılda yabancı dil zorunlu hale gelecek. Öğrencilere kötü haber. Yarım gün okuyacaklardı tam gün okuyacaklar. 2019'un sonuna kadar bunu yapacağız" dedi.

İLGİLİ HABEREğitimde tam gün uygulaması gerçekçi mi?Eğitimde tam gün uygulaması gerçekçi mi?


Bilgi toplumuna doğru süratle gidildiğini söyleyen Yıldırım, "Akıl yollarının şerit sayısı, iki şeritle beş şeritle olacak değil, bir iki şeritle olacak değil. Ne kadar şerit yaparsanız o kadar bilgi nakli oluyor. Bilgi demek, güç demektir, bir adım öne geçmektir. Bilgi çok önemli. Bilgi toplumu olma yönünde geniş bant altyapısını geliştireceğiz" dedi.

Uzun vadeli büyümenin esasının insana yatırım olduğunu belirten Yıldırım, "Bunun için de 2019'a kadar ikili öğretime son vereceğiz. Yani tekli öğretim olacak. Öğrencilere kötü haber, yarım gün okuyacaklardı, tam gün okuyacaklar ama daha çok şey öğrenecekler, daha fazla hayata hazır hale gelecekler. Dolayısıyla, ikili öğretim, 2019 sonuna kadar tarihe karışmış olacak. Okul öncesi eğitim şu anda zorunlu değil ama yüzde 50'lileri geçti, önümüzdeki dönem içerisinde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.