65. hükümetin büyük sürprizlerinden biri Milli Eğitim’de yaşandı. 64. Hükümet’te Milli Savunma Bakanı olarak yer alan İsmet Yılmaz , Binali Yıldırım’ın başkanlığındaki yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı oldu. Nabi Avcı ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak yeni kabinede yer aldı.

nabiavci670

Avcı belki eğitimde dikiş tutturamadı ama eğitimi bilimsellikten uzaklaştırma konusunda oldukça başarılı oldu. Milli Eğitim şuralarını dini eğitim şuralarına dönüştürdü, Bilal Erdoğan’ın hedefindeki imam hatip öğrenci sayısını kısa sürede gerçekleştirdi. PİSA sonuçlarını yükseltecek, sisteme artı katacak bütün kararlardan uzak durarak tüm avcılığıyla dershanelere yöneldi. Bütün enerjisini dershaneleri ortadan kaldırmak için harcadı. Dershane bilincini ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma yapmayarak sınavlara hazırlayan kurumları ve burada çalışan öğretmenleri hedefine aldı. AYM, dershaneleri ortadan kaldıracak kararını iptal edince yeni bir düzenleme getirdi ve dershanelerin ismini değiştirdi. Çünkü dershanelere dershane denmesine bile tahammülsüzdü. Paralel rekabette en son icraatı, Maarif Vakfı Kanun Tasarısını hazırlayıp TBMM'ye sunmak oldu.

65. hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olan Avcı’nın yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak yer almaması sosyal medyada da geniş yer buldu.

"BAKALIM YILMAZ 'BİLAL'E NE KADAR KAFA SALLAYACAK"

İŞTE O TWİTLERDEN BAZILARI:

- Milli eğitim bakanı olan adam ertesi gün uyanıyor Turizm bakanı oluyor,Nabi Avcı Eğitimde patladı şimdi Turizm'i patlatacağı kesin...

- Nabi Avcı yaş haddinden çalıştırılmamalı yahu 62 yaşında Bakan mı olur... Emekli olsana kardeşim biraz torunlarını sev bırak koltuğu.

- Nabi Avcı'ya ne demeli eğitimi batırdı sıra kültür ve turizme geldi

- Nabi Avcı kültür turizm bakanı olmuş. kültürde 4+nabi(4)+avcı(4) değişimi bekliyorum

- Nabi Avcı milli eğitim bakanıydı şimdi kültür ve turizm bakanı olmuş , dört dörtlük adam her alanda uzman demek ki

- Nabi Avcı'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı ne güzel yakıştı. Birikimi, tecrübesiyle kültür sanat politikalarına katacağı çok şey var.

- En çok dikkat çeken değişikliklerden biri de milli eğitim bakanlığına Nabi Avcı yerine İsmet Yılmaz'ın gelmesi oldu

- Ensar Vakfı'ndaki çocuk tacizi 2 bakanı düşürdü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu gitti.

- Nabi Avcı denen Bilal'in kuklası Eğitim Bakanı gitmiş.. Bakalım daha sert duruşlu İsmet Yılmaz Bilal'e ne kadar kafa sallayacak..

- Nabi Avcı nın yerine İsmet Yılmaz saçma olmuş da Nabi Avcı boşta kalmasın diye de bi bakanlık verilmiş verilmese ayıp olurdu