Batman 50. Yıl Ortaokulu’ndaki bilim şenliğinde, Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım derslerinde öğrencilerin hazırlamış olduğu çalışmalar da yer aldı. Okul bahçesinde açılan sergide öğrenciler özel efektler kullanarak yaptıkları resimleri tanıttı.

batman_sokak-sanatı_2



Batman 50. Yıl Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK’ın desteklediği bilim fuarları çerçevesinde hazırladıkları bilim şenliğinde 36 proje tanıttı. Bilim şenliğinde, Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım derslerinde öğrencilerin hazırlamış olduğu çalışmalar da yer aldı. Okul bahçesinde açılan sergide öğrenciler özel efektler kullanarak yaptıkları resimleri tanıttı.

Üç boyutlu (3D Chalk Of Anamorphic Street Art) resim sanatının yer aldığı 20 eser ise fuarı gezenleri etkiledi. Sergide görev alan çocuklar 3 D resimleri ile özel efektler kullanılarak tuval üzerine çizilmiş resimler hakkında bilgi verirken, ziyaretçiler yere serilmiş üç boyutlu resimlerle fotoğraf çektirdi.

Sokak sanatı ile ilgili bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Hamit Can, “Sokak sanatçılarının sokaklara, duvarlara, kaldırımlara, apartmanlara çizdiği 3 boyutlu çalışmaların, belli açılardan bakıldığında derinliği varmış gibi görünüyor. Bu çalışmaların en güzellerini derledik.” dedi. CİHAN