Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde dört yıldır eğitim gören zihinsel engelli gençler bir günlüğüne üniversiteli oldu. Cübbe giyen gençler hep birlikte havaya kep atıp , bir günlüğüne üniversiteli olmanın heyecanını yaşadı.

universite_özel-eğitim_1

Üniversite okuma şansları olmayan gençlere önce öğretim görevlileri Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve Doç. Dr. Figen Yıldırım tarafından farklı dersler verildi. Gençler, ilk derslerinde pazarlama bir sonraki derste ise sanat ve müzik üzerine eğitim aldı. Ders süresince aktif bir katılım performansı sergileyen gençler hem heyecanlı hem de mutluydu.

Öğretim görevlilerinin verdiği derslerin ardından üniversitenin konferans salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, üniversite yöneticileri, öğretim görevlileri, Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri ve bir günlüğüne üniversiteli olan gençlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin bakıma muhtaç öğrencilerinden oluşan folklor ekibi davul zurna eşliğinde görkemli bir sunum yaptı. Zihinsel engelli gençlerin halay çekme performansı büyük alkış aldı.

"AMAÇ, EĞİTİM VE DESTEKLE TOPLUMA KAZANDIRMAK"

Törende konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çengel, üniversite olarak hep bu tür sosyal sorumluluk projelerinin destekçisi olacaklarını söyledi. Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdiresi Sabriye Sevgi ise amaçlarını dört yıl zarfında verdikleri eğitim ve destekle gençleri topluma çalışabilen bir birey olarak kazandırmak olduğunu belirtti. Törende daha sonra sahneye çağrılan gençlere diplomaları verildi. Tören, gençlerin kep töreniyle son buldu. Bir günlüğüne üniversiteli olan gençler, mezun oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. CİHAN