Yönetici atamalarındaki hukuksuzluk ve kadrolarına yandaş sendika üyelerini doldurmasıyla tepki çeken MEB, şimdi de torpil listesi skandalıyla karşı karşıya. Torpil listesini ilgili kişi yerine 23 Mayıs'taki sınava girecek müdürlerle paylaşan ilçe milli eğitim şube müdürü, yapmış olduğu yanlışlıkla eğitim sisteminde yapılan usulsüzlükleri de gün yüzüne çıkardı. Skandalı sosyal medya hesabından ilk duyuran Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk oldu. Tetikçiliğe soyunan tüm sözde yöneticilere ders niteliğinde bir cezanın verilmesini beklediklerinin altını çizen Koncuk, "Bunlar MEB'in yüz karalarıdır. Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi. Koncuk, Bakan Avcı'nın torpil listesi ile ilgili gerekenin yapılması talimatını verdiğini de duyurdu.

torpillistesi

Muğla Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan okul müdürlüğü mülakatları öncesinde adaylardan hangilerinin ne kadar puan alacağını önceden belirleyen bir torpil listesi hazırladı. İlçe milli Eğitim şube müdürü olarak görev yapan Esma Çelik'in söz konusu torpil listesini , Whatsapp'tan ilgili kişiye göndermek yerine yanlışlıkla okul müdürlerinin bulunduğu gruba göndermesi skandalı ortaya çıkardı.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ilk olarak 17 mayıs'ta twitter hesabı üzerinden "hazırlayanı biliyoruz" diyerek bir liste paylaştı. Dikkat çeken bu paylaşımın ardından Türk Eğitim- Sen'den skandalla ilgili o açıklama geldi.

"BİR AN ÖNCE GÖREVDEN ALINMALIDIR"

Muğla Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan torpil listesinin ilgili kişi yerine yanlışlıkla müdürler grubunda paylaşıldığını söyleyen Türk Eğitim- Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, eğitim siteminde yapılan usulsüzlüklerin gün yüzüne çıktığına dikkat çekti. Listenin WhatsApp üzerinden paylaşıldığına dair fotoğrafları, Milli Eğitim Bakanlığı’na delil olarak sunacaklarını belirten Özata, şunları söyledi:

“Artık torpilin belgesi ortaya çıktı. Her ilçede bunlar yapılıyor. Sanırım müdürü bu sefer Allah şaşırttı. Her şeyden önemlisi geceleri rahat uyku uyuyabiliyor mu? Vicdanı bunu nasıl kabul ediyor? Kendisine haksızlık yapılsa neler hisseder? Bir an önce görevinden istifa etmelidir. Elimizdeki WhatsApp fotoğraflarını Milli Eğitim Bakanlığı’na delil olarak sunacağız. Sadece suç duyurusu ile kalmayarak idari soruşturma açılarak, görevden alınmasını talep edeceğiz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız.”

"DERS NİTELİĞİNDE BİR CEZA VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

İsmail Koncuk paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

-Sn Nabi Avcı, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki torpil listesi ile ilgili gerekenin yapılması talimatını vermiştir. Herkese ders olmalıdır.

Tetikçiliğe soyunan tüm sözde yöneticilere ders niteliğinde bir cezanın verilmesini bekliyoruz. Bunlar MEB'in yüz karalarıdır. Yazıklar olsun.

ismail-koncuk

Torpil skandalı, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un 17 mayıs'ta twitter hesabı üzerinden "hazırlayanı biliyoruz" ibaresiyle paylaştığı torpil listesiyle ortaya çıktı.

ismail_koncuk_1