CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da proje okullarında yaşanan atama krizine tepki gösterdi. Yarayıcı, darbe girişiminin hemen ardından iktidar sözcülerinin liyakatten vazgeçildiğinde nelerin yaşanabileceğini anladıkları ve bundan sonra kamuda liyakat ilkesinin hayata geçirileceği yönünde demeçler verseler de, samimi olmadıklarının çok kısa sürede anlaşıldığını belirterek, “Bu samimiyetsizlikleri Proje Okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görevden alınmalarında çok net olarak görmekteyiz. 8 yılını dolduran öğretmenler doğrudan görevden alınırken, dört yılını dolduranların görevde kalmalarının okul müdürlerinin inisiyatifine bırakılması, görevden alınanların yerine atanacak öğretmenlerin hangi kritere göre atanacağının belirlenmemesi, keyfiliğin uç noktasıdır” dedi.

İLGİLİ HABERProje okullarında öğretmen krizi!Proje okullarında öğretmen krizi!


Proje okulunun kendisinin bir keyfiyet iken, burada görev yapacak eğitimcilerin şartsız, sınavsız atanmasının eğitimin çürümesinden başka bir sonuç doğurmayacağına işaret eden Yarayıcı, şöyle devam etti: “Biliyorsunuz 2015'in Ocak ayında dershanelerin dönüşüm sürecinde yurt genelinde tespit edilen en iyi 44 ünlü lise Milli Eğitim Bakanı'na bağlanmış ve bu okullar 'Proje Okulu' diye adlandırılmıştı. Okullar proje okulu olarak belirlenip bakanlığa bağlanınca da, her türden keyfi atamanın da önü açılmış oluyordu. MEB bu okulları proje okulu yaparak okulları özel kılmayı değil, bu okullarda keyfi atamaların yolunu açmayı amaçlamıştır. Yani bir taşla iki kuş. Hem hakim olamadıkları okullarda hakimiyet sağlama, hem de iktidara yakın kadrolaşmanın önü açılmış oluyordu. Bundan sonra da kadrolaşamadıkları okulları proje okulu olarak ilan edip, kadrolaşarak özlem duydukları 'Eğitimin dinselleşmesi' sürecini tamamlamış olacaklar. Bu anlayışın amacının araştıran, sorgulayan, bilimsel düşünebilen ve çağının gerektirdiği donanıma sahip bireyler yetiştirmek değil, tek düze itaat kültürüyle yoğrulmuş bireyler yaratmaktır. AKP ile beraber eğitimde çağın gerekleri yerini ideolojiye ve dinselleşmeye bırakmıştır. Ve Eğitim sistemimizin bu gün acınacak halde olmasının tek nedeni AKP’nin ideolojik tercihleri doğrultusunda dindar nesil yaratma çabasından başka bir şey değildir.”

İLGİLİ HABERSayın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den binlerce öğretmen ve öğrenci 27 saattir yanıt bekliyorSayın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den binlerce öğretmen ve öğrenci 27 saattir yanıt bekliyor