TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a engelli öğretmenlerin atamalarını sordu. İrgil verdiği önergede 2016 EKPSS ile kaç kez öğretmen ataması yapılacağını ve toplamda kaç öğretmen atanacağını sordu.

Konuyla ilgili bir de açıklama yapan CHP’li İrgil, “Sözleşmeli atanacak öğretmenler mülakatlar nedeniyle haksızlığa uğradıklarına isyan ederken engelli öğretmenler de iki ay önce hükümetin verdiği kontenjan müjdesinin ne zaman gerçekleşeceğini öğrenmek istiyor. Biz de engelli öğretmenlerin sesini Milli Eğitim Bakanı’na ulaştırmak için ne zaman atama yapılacağını sorduk” dedi.

MÜJDE VERİLMİŞTİ


Her türlü fiziki ve toplumsal engel ve engellemelere rağmen azimle okuyan, üniversite eğitimi alarak öğretmen olmuş engelli bireylerin istihdamının önemli olduğunu da vurgulayan İrgil şöyle devam etti:

“Yüzlerce engelli bireyin ekonomik ve sosyal özgürlüğe kavuşması için kurumların engel çıkarmaması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı; Cumhurbaşkanı’nın ‘Asıl engel uzuvlarda değil, kalplerde’ sözünü unutmadan, Başbakan’ın iki ay önceki ‘Engelli öğretmenlere gerekli kadroları vereceğiz’ müjdesinin yerine getirilmesi noktasında sorumludur. Umarız bu konuyla ilgili bir an önce adım atılır ve engelli öğretmenlerimizin istihdamı sağlanır.”