Adana’da 11’u öğrenci 12 kişinin ölmümüne neden olan yangınla ilgili soruşturma devam ederken, Eğitim İş sendikası, yurtları denetimsiz bırakan vali, Kaymakam, il ve ilçe milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulanacak.

Eğitim İş Sendikası Genel Basın Yayın Sekreteri Ebru Sungar, yurdun Süleymancılara ait olduğunu Karan, Kışlak, Köprücük köylerinden gelen 11- 12 yaş grubu çocukların barındığını, 54 yataklı yurtta 34 öğrencinin yangın gecesi bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi:

İLGİLİ HABERAladağ'daki yurt yönetmeliklere aykırıAladağ'daki yurt yönetmeliklere aykırı


“Yangın zeminde başlamış. Isınma daha çok elektrikli ısıtıcılarla sağlanıyormuş ve önceki gün sabah elektrik tamiri yapılmış. Başlarında bir eğitmen var. O ve onun 4 yaşındaki çocuğu da hayatını kaybetmiş. Çocuklar zeminde yangın başlayınca 3. kata çıkmış. Hepsi yangın merdiveninin kapısı asma kilitli ara bölümlerde plastik kapıların önünde çığlık çığlığa can vermiş vatandaşın gözlerinin önünde pencereden atlayanları vatandaş kucaklamış.”

DEVLET YURDUNU KAPATMIŞLAR


Merkezde Süleymancılara ait 5 yurt daha bulunduğunu belirten Sungar, 2003 yılında yaptırılan Devlet yurdunun depreme dayanıksız olduğu raporu üzerine geçen öğretim yılında kapatıldığını, bazı eğitim yöneticilerinin Süleymancıların yurt açmasına destek olduklarını kaydetti.