'Atatürk ve Türk Bayrağı'nı logosundan kaldırarak skandal bir logo değişikliğine imza atan İstanbul Kartal Anadolu Lisesi, gelen tepkiler üzerine 'eski logo ile yola devam' dedi. Okul müdürü Perçin, üretilen yeni logo çalışmasının bir taslak çalışma olduğunu ve kullanımdan kaldırıldığını duyurdu.

[caption id="attachment_1247685" align="alignnone" width="880"]İstanbul Kartal Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Perçin, okulun resmi internet sitesinde logo ile ilgili bir duyuru yayımladı ve eski logoyu kullanılmaya devam edeceğini duyurdu. İstanbul Kartal Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Perçin, okulun resmi internet sitesinde logo ile ilgili bir duyuru yayımladı ve eski logoyu kullanılmaya devam edeceğini duyurdu.[/caption]

İstanbul Kartal Anadolu Lisesi'nin yeni logo çalışmasında Ulu Önder Atatürk'ün resmi ve Türk Bayrağı kaldırılmıştı. Yeni logonun üzerinde kartal çizimi, kepli öğrenci figürü, ve ‘K' harfinin yer aldığı “Kartal Anadolu Lisesi 1985” yazısı yer alıyordu.

İstanbul Kartal Anadolu Lisesi'nin duyarlı velileri ve öğrencileri, üzerinde 'Atatürk ve Türk Bayrağı' olan logoyu geri kazandı. Duyarlı öğrenci ve veliler, okullarındaki bu skandal değişiklik ile ilgili change.org'da bir imza kampanyası başlattı. Kampanyanın ardından skandal değişikliğe çığ gibi tepki yağdı.

SKANDAL TBMM'YE TAŞINDI

Skandalı TBMM'ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni milli eğitim bakanına da ilk soruyu sordu: : Atatürk’ü neden sildiniz?

YENİ LOGO KULLANIMDAN KALDIRILDI

Skandal logo değişikliği ile tepkileri üzerine çekmeyi başaran İstanbul Kartal Anadolu Lisesi,  yeni logosunu kullanımdan kaldırdığını açıkladı.

İstanbul Kartal Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Perçin, okulun resmi internet sitesinde logo ile ilgili bir duyuru yayımladı ve eski logonun kullanılmaya devam edeceğini duyurdu.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Okulumuz için üretilen yeni logo çalışması bir taslak çalışma olup, kullanımdan kaldırılmıştır. Eski logomuz kullanılmaya devam edilecektir."

kartal_logo_1