Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, sosyal medyadaki paylaşımında halk oyunlarını 'zina' olarak nitelendirdi. Eğitim-iş, skandal sözlerin sahibi müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.



Eğitim-iş, sosyal medyadaki paylaşımında halk oyunlarını 'zina' olarak niteleyen müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.


Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısının sosyal paylaşım sitesinden, halay çeken öğrencilere zina imasında bulunması gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Demir, “Bu zatın, bir gün daha yöneticilik yapması sakıncalıdır ve derhal milli eğitimden tamamen uzaklaştırılmalıdır”dedi.

Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısının sosyal paylaşım sitesinde halay çeken öğrencilere zina imasında bulunmasının kamuoyunda infiale sebep olduğunu belirten Demir, “Olay her birimizi artık ‘yeter’ deme noktasına getirmiştir” diyerek tepki gösterdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Bu zatın, bir gün daha yöneticilik yapması sakıncalıdır ve derhal milli eğitimden tamamen uzaklaştırılmalıdır” dedi.


"MEVCUT İKTİDAR İÇİN TEK KRİTER YANDAŞLIK OLUNCA ..."

Demir, Müdür Yardımcısının “Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli bir halk oyunu, maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16 - 17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekilde bir halk oyununun neresi İslam'a uygun. Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor. İslam'daki zina mevzusunu okumalı ey analar, babalar” şeklindeki bir yazıyı sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını belirtti.

Eğitimin geldiği noktada her gün yeni ve benzer bir örneği görülen bu çağ dışı düşünce ve uygulamaların tesadüf olmadığını vurgulayan Demir, “Liyakatın esas alınmadığı tek kriterin yandaş olmak olduğu mevcut iktidar düzeninde, binlerce yıllık ülke kültüründen bu denli bihaber, halkın manevi değerlerinden uzak yöneticilerin varlığına da şaşırmamak gerekir” açıklamasında bulundu.

"DERHAL MİLLİ EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRILMALI" 

Siyasi iktidarın karma eğitimi ortadan kaldırmayı hedeflediğini bildiren Demir, “Sorunun kaynağı bellidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın liyakat sistemini ortadan kaldırdığı, binlerce okul yöneticisinin bir günde görevden alındığı eğitim sistemi artık çökmüştür. Bu zatın, bir gün daha yöneticilik yapması sakıncalıdır ve derhal milli eğitimden tamamen uzaklaştırılmalıdır” diye açıkladı.

Müdür Yardımcısı hakkında Eğitim-İş olarak suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Demir, Eğitim-İş olarak Atatürk devrim ve ilkelerini savunmaktan, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini, yeni kuşakların, akıl, bilim ve sanat ortamında barış ve huzur içinde verilen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesi için her türlü dayatmanın karşısında olacaklarını vurguladı.