Çapa Eğitim Kurumları, 2013 yılında Fatih’te faaliyete geçen Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Bakırköy’de faaliyete geçireceği Çapa Bilim Koleji ile nesillerin geleceğini şekillendirme hedefiyle yolunda emin adımlarla ilerliyor.

egitim-ilkokul

Çapa Eğitim Kurumları “anaokulundan liseye” kadar çocuklara ve gençlere eğitimde fırsat eşitliği sunarak her bireyin yerel ve evrensel değerler silsilesiyle bir “dünya insanı” olması ilkesi doğrultusunda nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Çapa Eğitim Kurumları, kurumsal kültürüyle modern eğitim anlayışı, engin birikime sahip dinamik eğitim kadrosuyla ülkemizde sağlık sektörüne nitelikli sağlık elemanı yetiştiren Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ardından, şimdi de Bakırköy İncirli Şubesi’nde faaliyete geçen ve kapılarını öğrencilerine açan Çapa Bilim Koleji, 5.800 m 2 si kapalı, 1.900 m 2 si de açık olmak üzere fiziki altyapısı ve mükemmel teknik donanım bakımından öğrencilerine bilimi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilecekleri ve kendilerini iyi şekilde geliştirip ve yetiştirebilecekleri bir alan sunuyor.

maksut_konyar

"21. YÜZYIL BİLGİ VE BECERİSİYLE DONATILMIŞ NİTELİKLİ BİR EĞİTİM"

Çapa Eğitim Kurumları Kurucusu Maksut Konyar yaptığı açıklamada;

“Başarının tesadüf olmadığına inanarak tüm kadromuzu yetkinlik açısından dünya standartlarında bir eğitim vermek üzere oluşturduk. Oluşturduğumuz bu yapı ile nitelikli, farklı düşünebilen, sürekli daha fazlasını isteyen, inovasyona açık, özgüveni olan, üstün başarıyı hedefleyen öğrenciler yetiştirmek öncelikli görevimizdir. Eğitim kurumlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz, verilen başarılı eğitim sonucunda alternatifli üniversite eğitimi hedefleyebilirler. Öğrencilerimize başta Avrupa veya Amerika olmak üzere yurt dışında dilediği herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırabilecek donanımı vereceğiz. Ayrıca bunu söylerken ülkemizin eğitim sistemindeki sınav gerçeğini unutmayacağız. Öğrencilerimizi Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine girebilecekleri sınavlara da en iyi biçimde hazırlayacağız.” dedi.

Çapa Bilim Koleji'nin yabancı dil öğretiminde de son derece iddialı olduğunu vurgulayan Konyar, başta İngilizce olmak üzere iki yabancı dili uluslararası mesleki iş yapabilecek yetkinlikte öğretttiklerini belirterek Almanca ve İspanyolca alternatifli seçmeli 2. yabancı dili de en iyi derecede öğretecek yabancı diller bölümüne sahip olduklarına dikkat çekti. Çapa Bilim Koleji'nin tam öğrenme modeliyle, proje tabanlı çalışmalarıyla öğrencilerini her alanda sorun çözme mantığı ve pratiğini geliştirmiş, sosyal, yetenekli, donanımlı, bilgili, yeniliğe açık bireyler olarak yetiştirme iddiasında olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki dönemlerde Anadolu ve Fen Liseleri ile de eğitim hizmetlerine devam edeceklerini belirten Maksut Konyar, anasınıfından üniversiteye kadar öğrencilere 21. yüzyıl bilgi ve becerisiyle donatılmış nitelikli bir eğitim sunma ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama görevini üstlendiklerinin altını çizdi.