Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci, 1'i eğitmen 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurtta inceleme yapan Eğitim-Sen Genel Başkan Kamuran Karaca, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'ne göre yurtlarla ilgili zorunlu düzenlemeler var. En başta yurtlardaki eğitim verecek kişilerin gerçekten öğretmen olması gerekiyor" dedi. Yönetmelikle uyulması gereken kuralların ayrıntılı yazıldığını anlatan Karaca, "Yurtlarda hizmetli görevini yapacak kişinin olması, güvenlik işlerini yapacak personelin olması, bakım onarım işlerini yapacak personelin olması gerekiyor" diye konuştu.

'ORADA ÖĞRETMEN OLMASI GEREKİRDİ'


Yurtlarda eğitim verecek, gece ya da gündüz öğrencilere eşlik edebilecek kişilerin pedagoji yönüyle öğretmen niteliğini taşıması gerektiğini vurgulayan Karaca, şunları kaydetti:
"Yurtlarda eğitmen olarak nöbetçi olanların da bu özellikleri taşıması gerekir. Gelişi güzel kişileri orada görevlendiremezsiniz. Aladağ'daki yaşamını yitiren eğitmen kadın da bu kapsamda değerlendirildiğinde, eğitimci olup olmadığı şu ana kadar açıklanmış değil. Onun mutlaka öğretmen olması gerekirdi. Bir ağabey bir abla görevlendirmesiyle yurt işletilmesi yasal çerçevede mümkün değil. Aladağ'da yaşamını yitiren çocuklarımızın haklarını, ailelerinin haklarını korumakla ilgili hukuksal girişimlerimiz olacak. Ailelerin avukatlarımızla yanlarında olacağız. Mutlaka bu yangının, bu ihmalin sorumluları ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermelidirler. Bu tür kazaları, bu tür dramları sadece 'kader' diyerek geçiştirmeyeceğiz, geçiştirmemek gerekiyor ki bundan sonra benzer dramlar yaşanmasın."
DHA