Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ERSEM), Türkçe eğitimi alan yabancı öğrenciler için 'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Programı Mezuniyet Töreni' düzenlendi. Program kapsamında 2015-16 eğitim yılında Erciyes Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi gören 54 farklı ülkeden 200 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda yapılan törene; Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Karamehmet Yıldız ile Prof.Dr. Murat Doğan, ERSEM Müdürü Prof.Dr. Derviş Karaboğa’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

54 FARKLI ÜLKEDEN 200 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Mezuniyet törenin açılış konuşmasını yapan ERSEM Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa, bu yıl ERSEM olarak 54 farklı ülkeden 200 öğrencinin Türkçe Öğretim Programından mezun olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Karaboğa, şöyle dedi:

"Bu yıl 54 farklı ülkeden 200 öğrencimiz mezun oldu. Eğitim merkezimizde öğrenci çeşitliliği söz konusu. Öğrenci çeşitliliğinde en zengin eğitim merkezlerinden biriyiz. Öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz. Başarı ile mezun olan öğrencilerimiz inşallah gittikleri yerlerde eğitimlerini iyi bir şekilde tamamlarlar. Hepsinin yüreğinde Türkiye ve Erciyes Üniversitesi sevgisi olacağına inanıyorum. Hayatlarında başarılar diliyorum."

"ÜLKELERİNDE BİRER KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAKLAR"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise, konuşmasında mezun öğrencilere başarılar diledi. Rektör Yardımcısı Yıldız, şöyle konuştu:

"Bugün bizim ülkemiz ve özellikle üniversitemizin uluslararasılaşması açısından önemli bir örnek. Üniversitemizde 100 farklı ülkeden 2 bin öğrencimiz bulunuyor. Erciyes Üniversitesi, her ülkeden farklı insanları misafir eden bir üniversitedir. Biz öğrencilerimize sadece misafir olarak bakmıyoruz. Ülkemizin geleneksel misafirperverliği açısından onları ağırlıyoruz. Bizim öğrencilerimiz eğitimlerini bitirip ülkelerine gittiklerinde birer kültür elçisi olacaklardır."

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ve şarkıların söylenmesi ardından tören sona erdi. DHA