Genç Başarı Eğitim Vakfı, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, ekonomi ve iş yönetimi eğitimleri ve uygulamalı programlar düzenleyerek gençleri küresel ekonomiye hazırlıyor. Gençleri , uygulamalı eğitim programları ile buluşturarak girişimciliği teşvik eden uygulamalı programlarının yanı sıra, inovasyon kampları ve ticaret fuarları düzenleyerek gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlıyor.

Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın, gençlerin iş gücüne etkin katılımı, finansal okur yazarlık ve girişimcilik yeteneklerinin artırılması projesi olan 3X Şirket Programı kapsamında, lise öğrencilerinin kurduğu 87 Genç Başarı Şirketi, Genç Başarı Ticaret Fuarı’nda bir araya geliyor.

Çeşitli kategorilerde ödüle hak kazanan şirketlerin ve ülkemizi 39 Avrupa ülkesi arasında temsil edecek Yılın Şirketi’nin açıklanacağı 'Genç Başarı Ticaret Fuarı' 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü, 10:00-19:00 saatleri arasında Torium AVM'de gerçekleşecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK'İN DUYURUSU DA YAPILACAK

Günün en önemli anlarından biri ise 21 ülkenin ardından ülkemizde de uygulanmaya başlayacak olan Entrepreneurial Skills Pass Sertifikasyon Programı’nın duyurusu olacak. Bu program, 15 ile 19 yaşları arasındaki öğrencilerin, kendi işlerini kurmak ya da profesyonel yaşama önde başlamak için gerekli olan gerçek girişimcilik deneyimine, gerekli bilgiye, beceriye ve yetkinliklere sahip olduğunu belgeleyen uluslararası bir kriter olarak tanınıyor.