15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan öğretmenlerden bir kısmı göreve iade edildi. Şimdi herkes hangi öğretmenlerin göreve iade edildiği sorusunun cevabını merak ediyor. İşte açığa alınan ve şimdi göreve iade edilen 6007 öğretmenin tam listesi. Göreve iade edilen öğretmenlerin 2 bin 253'ü Diyarbakır'da, 925'i Hatay'da, 806'sı Batman'da 466'sı Vanda, 462'si Adıyaman'da, 399'u da Şanlıurfa'da görev yapıyor.

GÖREVE İADE EDİLEN ÖĞRETMENLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR’DA 2 BİN 253 ÖĞRETMEN DÖNDÜ


Bu arada Diyarbakır’da da Kamu Hükmündeki Kararname ile açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin göreve başlamasının önünü açan bakanlık yazısı, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı.
Bakanlık Teftiş Kurulu’ndan geçen ve soruşturması tamamlanan ve göreve başlayacak 2 bin 253 öğretmenin isim yer aldığı liste ve görev izni Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı. Soruşturmaları tamamlanan 2 bin 253 öğretmenin, pazartesi günü görevlerine başlayacağı öğrenildi.

İLGİLİ HABERAçığa alınan öğretmenler görevlerine iade mi ediliyor?Açığa alınan öğretmenler görevlerine iade mi ediliyor?

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise yaptığı açıklamada “Van’da açığa alınan öğretmenlerimizden 466’sı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlerine iade edilmiştir. Bugün okullarına tebliğ edilecektir. Hayırlı olur inşallah” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ AÇIKLAMIŞTI


Dün CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil de Twitter hesabı üzerinden “Nihayet iyi bir haber TBMM’deyiz. MEB görüşmeleri devam edecek. 6000’den fazla açığa alınan öğretmen göreve iade edildi. İllere tebliğ edildi” açıklamasında bulunmuştu.

ceyhunirgil

İLGİLİ HABERAçığa alınan öğretmenlerin göreve iadesi başladı!Açığa alınan öğretmenlerin göreve iadesi başladı!