Sosyal medya hesabından yeni görevine atanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a başarılar dileyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Yılmaz'ın zor bir göreve geldiğini vurguladı. Koncuk, Milli Eğitim Bakanı olmaya hak kazanabilmesi için MEB'de ipleri tekrar eline alabilmesi ve paralel taşra çetelerine fırsat vermemesi gerektiğine dikkat çekti.

ismail-koncuk

Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı yine değişti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'na atandı. Yılmaz, AKP hükümetinin 6. Milli Eğitim Bakanı oldu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yeni görevine atanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a başarılar diledi.

"MEB TAŞRA HAKİMİYETİNİ YANDAŞ SENDİKANIN YÖNETİMİNE TERK ETTİ"

Koncuk, Türk Eğitim-Sen olarak, kimseye karşı peşin hükümlü olmadıklarını, destekleri ya da tepkilerinin eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğu ile eş değer olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“MEB'de İsmet Yılmaz dönemi başlıyor. Sayın İsmet Yılmaz'a Milli Eğitim Bakanlığı görevinde başarılar diliyorum, ancak zor bir göreve gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın zor bir görev olmasının sebebi, MEB'in taşra hakimiyetini neredeyse tamamen kaybetmiş olmasıdır. MEB'i kim yönetiyor? MEB taşra teşkilatı adeta tamamen paralel bir yandaş sendikanın yönetimine terk edilmiştir. MEB merkez teşkilatı ise yaşananları seyretmiştir. Öğretmenin itibarı korunamamış, yargı kararları yok sayılmış, torpil listeleri havada uçuşmuş, mülakat çeteleri meydanda at koşturmuştur. Bu sebeplerle yeni Bakan Sayın Yılmaz MEB'de ipleri tekrar eline alabilmeli, paralel taşra çetelerine fırsat vermemelidir. Yapılanı göreceğiz. Sayın İsmet Yılmaz bunları yapabildiği sürece Milli Eğitim Bakanı olmaya hak kazanabilir, aksi takdirde koltukta oturur ve gider. Umarım başarır.

Türk Eğitim-Sen olarak, kimseye karşı peşin hükümlü değiliz, desteğimiz ya da tepkimiz eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğu ile eş değerdir. Dilerim ki, yeni bakanımız Sayın İsmet Yılmaz tüm bu ve benzeri problemleri çözme iradesini ortaya koyar ve başarılı olur. Yakın takipçisiyiz.”